Έχοντας ολοκληρώσει τις Πανεπιστημιακές μου σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, τη στρατιωτική μου θητεία και το αγροτικό ιατρείο, ξεκίνησα στην Αθήνα την ειδικότητά μου ως Ωτορινολαρυγγολόγος στα νοσοκομεία Μεταξά, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς. 

Η πρώτη μου επαφή με την ρινοπλαστική, στην οποία και αφιερώθηκα ολοκληρωτικά στη συνέχεια, έγινε κατά το τελευταίο εξάμηνο της ειδικότητάς μου, όπου ασκήθηκα στην πλαστική χειρουργική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς, το τέλος 1988. 

Εκείνη την εποχή τα πρωτεία της ρινοπλαστικής κατείχαν οι πλαστικοί χειρουργοί και μόλις είχαν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτοι εξειδικευμένοι Ωτορινολαρυγγολόγοι στη πλαστική χειρουργική προσώπου. Παρακολουθώντας τους σπουδαίους τότε πλαστικούς χειρουργούς της κλινικής, ενθουσιάστηκα με τις δυνατότητες και τα αποτελέσματα που παρουσίαζαν. Όσον αφορά την ρινοπλαστική με κέρδισε αμέσως! Διαπίστωσα όμως την ελλιπή αποκατάσταση των λειτουργικών προβλημάτων της μύτης, κατά την ρινοπλαστική… κάτι που εγώ σαν ΩΡΛ, ενδιαφερόμουν πρωτίστως.!  Γνώριζα ήδη, την πληθώρα των ασθενών που υποφέρουν από δυσκολία στην αναπνοή, τα πολλά προβλήματα που αυτό έχει ως συνέπεια, αλλά και την μεγάλη ανάγκη να μπορούν να αναπνέουν φυσιολογικά. Αυτό ήταν και το έναυσμα της ενασχόλησής μου με την ρινοπλαστική. 

Επιθυμία μου να μπορέσω να πετύχω το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα μαζί με την  αποκατάσταση των λειτουργικών προβλημάτων της μύτης!

Τον Ιούνιο του 1989 ξεκίνησα την νοσοκομειακή μου σταδιοδρομία στο ΕΣΥ, στο Π.Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ», αρχικά σαν Επιμελητής Β, ακολούθως ως Επιμελητής Α και τέλος ως Αναπληρωτής Διευθυντής, για  18 συναπτά χρόνια. 

Είχα την τύχη, να είναι διευθυντής στην κλινική ο Dr. Καρβέλης Νικόλαος, ο οποίος αμέσως διέκρινε σε μένα τις ικανότητες και το ξεχωριστό ενδιαφέρον που είχα για την ρινοπλαστική. Καθώς και ο ίδιος ασχολούνταν με την ρινοπλαστική με παρότρυνε να ξεκινήσω την εκπαίδευσή μου περεταίρω για να αποκτήσω γνώση των σύγχρονων τεχνικών. Αμέσως, τον Φεβρουάριο του 1990, βρέθηκα στην Αγγλία, και παρακολούθησα το εκπληκτικό τότε σεμινάριο του αείμνηστου Tony Bull, με πολύ πρωτοποριακές τεχνικές από διάφορους σπουδαίους ρινοπλαστικούς της Ευρώπης και της Αμερικής. 

Επέστρεψα ενθουσιασμένος… και αποφασισμένος να συνεχίσω την εκπαίδευση μου παρακολουθώντας πολλά τέτοια εκπαιδευτικά σεμινάρια (course) – Παρακολούθησα περισσότερα από 20, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου συμμετείχαν όλα τα μεγάλα ονόματα της πλαστικής χειρουργικής προσώπου.

Με την βοήθεια και την συμπαράσταση του διευθυντή μου, ξεκίνησα να χειρουργώ εφαρμόζοντας τις σύγχρονες τεχνικές της ρινοπλαστικής. 

Θυμάμαι ακόμη την πρώτη μου χειρουργημένη η οποία τόσο ευχαριστήθηκε από τα αποτελέσματα που 20 χρόνια μετά με επισκεφθηκε για να χειρουργήσω το παιδί της. 

Ήδη από τα πρώτα χρόνια, αναγνωρίστηκα από την Ελληνική Ωτορινολαρυγγολογική εταιρεία, και ξεκίνησα ως προσκεκλημένος ομιλητής να παρουσιάζω και να εκπαιδεύω σε σεμινάρια τους έλληνες ωτορινολαρυγγολόγους.  

Με κριτική ικανότητα και χειρουργική δεξιοτεχνία, χρησιμοποίησα τις χειρουργικές τεχνικές που μου ταίριαζαν, τις συνδύασα και τις εξέλιξα, ώστε να μπορώ να τις εφαρμόζω κατά περίπτωση εξατομικευμένα. Δημιούργησα τελικά την δική μου προσέγγιση! … και έχω πετύχει το τελικό αποτέλεσμα να είναι τόσο φυσικό και αρμονικό με τα στοιχεία του προσώπου, ώστε να μην φαίνεται ίχνος χειρουργικής παρέμβασης, αποκαθιστώντας πλήρως και κάθε λειτουργικό πρόβλημα! 

Έχω αντιμετωπίσει χειρουργικά, και έχω επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, σε όλους τους τύπους των δυσμορφιών της μύτης (μεγάλη μύτη, ύβος, φαρδιά κορυφή, πεσμένη κορυφή, υπερπροβάλλουσα κορυφή, λεπτή μύτη, στραβή μύτη) με όλων των ειδών τις λειτουργικές διαταραχές. 

Ειδικά έχω ασχοληθεί με την δυσλειτουργία της ρινικής βαλβίδας, ένα πρόβλημα που παραγκωνίζεται από πολλούς ιατρούς λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης αποκατάστασης που έχει. Η ρινική βαλβίδα σαν κύριος ρυθμιστής της ροής του αέρα παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο στην ομαλή ρινική αναπνοή. Δυσλειτουργία της παρατηρείται σε μεγάλο αριθμό ασθενών, τα αίτια είναι πολλά και ποικίλουν, και απαιτεί  ιδιαίτερη τεχνική και πολλούς συνδυασμούς για την επίλυσή της. 

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι έχω χειρουργήσει πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων (30% – 40% του συνολικού αριθμού των επεμβάσεων μου) που υπέστησαν προηγούμενη αποτυχημένη επέμβαση, από άλλο χειρουργό (ρινοπλαστική, διάφραγμα). Παρότι η δυσκολία σε αυτές τις περιπτώσεις αυξάνεται εκθετικά πέτυχα και εδώ ικανοποιητικά αποτελέσματα. 

Σήμερα, μετά από 35 περίπου χρόνια και … έχοντας χειρουργήσει μερικές χιλιάδες ασθενών… συνεχίζω να επιτελώ το έργο μου με αμείωτο ενδιαφέρον, στον ιδιωτικό τομέα.  

Η επιτυχία της δουλειάς μου φαίνεται από το άριστο αποτέλεσμα που διατηρείται μόνιμα πολλά χρόνια μετά… χαίρομαι που η πλειοψηφία των χειρουργημένων μου είναι ενθουσιασμένοι και ευγνώμονες! 

Αγαπάω τη φύση και απολαμβάνω τις ομορφιές που αυτή του χαρίζει, πεζοπορώντας παρέα με τους  αγαπημένους μου Ταξιδευτές (www.greektravellers.gr), το ταξιδιωτικό γραφείο της κόρης μου. Τα ταξίδια και το περπάτημα στη φύση με αναζωογονούν και με χαλαρώνουν, από την δύσκολη εργασία των χειρουργείων. Η μαγεία που κρύβει μέσα της η φύση με εμπνέει…

Στο λογότυπο μου αποτυπώνεται η αγάπη μου για την τελειότητα και την αρμονία. Μέσα από το σύμβολο του Ναυτίλου… μου αρέσει να βρίσκω την ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ  και ν’ ακολουθώ την “πορεία της σπείρας” … ώστε να συνεχίζω να εξελίσσομαι και να βελτιώνομαι, τηρώντας το όρκο μου ως ιατρός και παραμένωντας πρώτα απ’ όλα άνθρωπος!  

Ο Ναυτίλος είναι το σύμβολο της φυσικής ομορφιάς, της ζωής και της εσωτερικής αρμονίας. Οι θάλαμοι του κοχυλιού συμβολίζουν τα στάδια της ζωής του ανθρώπου στη ζωή. Η καθαυτή σπείρα είναι σύμβολο της δημιουργίας, κίνησης και εξέλιξης. 

Κατά την διάρκεια της Νοσοκομειακής μου καριέρας ασχολήθηκα ενεργά ως χειρουργός με όλο το φάσμα της ειδικότητας της Ωτο-ρινο-λαρυγγολογίας πραγματοποιώντας πολλές και ποικίλες χειρουργικές επεμβάσεις, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα τους ειδικευόμενους συναδέλφους μου.

Εξειδίκευση

Ο κ. Κόλλιας ως μέλος της «Εuropean Academy of Facial Plastic Surgery» από το 1991 και ως Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου, εκπαιδεύτηκε, επί σειρά ετών στα Course που διοργανώνουν, από όλα τα μεγάλα ονόματα των χειρουργών της Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου των προηγμένων Ιατρικά χωρών της Ευρώπης και της Αμερικής.

Τα κυριότερα θέματα και τα κέντρα στα οποία εκπαιδεύτηκε είναι:

 1. NASAL PLASTIC AND SEPTAL SURGERY.

THE INSTITUTE OF LARYNGOLOGY AND OTOLOGY, LONDON, ENGLAND,1991

 1. AESTHETIC SURGERY OF THE FACE.

EUROPEAN ACADEMY OF FACIAL SURGERY, OSLO, NORWAY, 1992.

 1. FACIAL PLASTIC, RECONSTRUCTIVE AND COSMETIC SURGERY.

TRIER, GERMANY,1993.

 1. ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΡΙΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ

ΑΘΗΝΑ, 1993.

 1. SEPTORHINOPLASTY AND OTOPLASTY.

WIENER NEUSTADT, AUSTRIA, 1995.

 1. MODERN RHINOPLASTY TECHNIQUES.

ACADEMIC MEDICAL CENTER OF THE UNIVERCITY OF AMSTERDAM,

THE NETHERLANDS, 1995.

 1. ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.

ΑΘΗΝΑ, 1996.

 1. ΕΝΔΟΡΙΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΡΙΝΙΩΝ ΚΟΛΠΩΝ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΡΗΤΗ, 1997.

 1. 22ο SCIENTIFIC MEETING ON FUNCTIONAL ENDOSCOPIC SINUS TECHNIQUES, FROM BASIC DIAGNOSIS TO ADVANCED
  APPLICATIONS.

GRAZZ-AUSTRIA, 1997.

 1. RHINOPLASTY SYMPOSIUM.

UNIVERSITY HOSPITAL OF ZURICH SWITZERLAND, RHINOLOGY- FACIAL PLASTIC SURGERY EPΑΡΤΜΕΝΤ,

ZURICH, SWITZERLAND, 1997.

 1. FROM RHINOPLASTY TO PROFILPLASTY AND FACIAL REJUVENATION.

EUROPEAN ACADEMY OF FACIAL SURGERY, VEVEY- SWITZERLAND, 1997.

 1. Α΄ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ, 1997.

 1. ENDOSCOPIC DIAGNOSIS AND SURGERY OF THE PARANASAL SINUSES-F.E.S.S.

ΑΘΗΝΑ, 1999.

 1. INTERNATIONAL MEETING: Aspects of Facial Plastic Surgery.

BARCELONA SPAIN, 1999.

 1. ΙΝΤΕRNATIONAL MEETING ON FACIAL PLASTIC SURGERY EUROPEAN ACADEMY OF FACIAL PLASTIC SURGERY & ARISTOTELIAN UNIVERSITY OF THESSALONIKI

GREECE, 2000.

 1. WEEKEND OF THE NOSE

PRAGUE, CZECH REPUBLIC, 2001.

 1. ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΡΙΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΡΙΝΟΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΘΗΝΑ, 2001.

 1. 7ο ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ω.Ρ.Λ. ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ, ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΟΓΧΟΠΑΘΕΙΩΝ. Ε.Ε.Ω.Α.Α.Ρ.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2002.

 1. ΡΙΝΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ COURSE ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ.

6ο ΔΙΕΘΝΕΣ Π.Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ, & 2Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΑΘΗΝΑ , 2002.

 1. 5th EUROPEAN CONGRESS OF OTO-RINO-LARYNGOLOGY, HEAD AND NECK SURGERY, EU.F.O.S.

RODOS-HELLAS 2004.

Έχει ακόμη παρακολουθήσει τα εξής μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια

 1. ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΡΙΝΙΩΝ ΚΟΛΠΩΝ.

ΒΟΛΟΣ, 5-7/1990.

 1. 2nd SYMPOSIUM ON BEHCET’S DISEASE.

MADRID, SPAIN,1990.

 1. ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ.

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, 1991.

 1. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΟΤΑΦΙΚΟΥ ΟΣΤΟΥ.

ΑΘΗΝΑ, 1991.

 1. ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ -ΔΥΣΦΩΝΙΕΣ

ΑΘΗΝΑ,1991.

 1. ΩΤΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ.

Ω.Ρ.Λ. ΑΘΗΝΑ, 1991.

 1. 1ο ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ.

ΑΘΗΝΑ, 1992.

 1. ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, 1992.

 1. JOURNESS FRANCO-HELLENIQUE DES CANCER DE LA TETE ET DU COUT. «LE CANCER DU LARYNX».

Ελληνογαλλικό Σεμινάριο Ογκολογίας Κεφαλής & Τραχήλου. «Καρκίνος του Λάρυγγα». ΑΘΗΝΑ, 1992.

 1. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ Ω.Ρ.Λ.ΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ.

ΦΛΩΡΙΝΑ, 1992.

 1. 2ο ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ.

ΑΘΗΝΑ, 1993.

 1. ΣΥΝΘΕΤΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ-ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

ΣΙΣΣΗ – ΚΡΗΤΗΣ,1993.

 1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΥΛΩΤΙΚΗΣ ΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΣΙΣΣΗ – ΚΡΗΤΗΣ,1993.

 1. ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ Ω.Ρ.ΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ.

ΠΑΤΡΑ, 1993.

 1. 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ.

Κεντρική Τράπεζα Ιστικών Μοσχευμάτων, ΒΟΥΛΑ, 1993.

 1. 7ο ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ω.Ρ.ΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ & ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΗΛΟΥ.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 1995.

 1. 2ο Σεμινάριο Ιστικών Μοσχευμάτων. Λήψη, Κατεργασία, Συντήρηση και Χρήση στην Επανορθωτική Χειρουργική.

ΑΘΗΝΑ, 1996.

 1. 8ο ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΗΛΟΥ.

ΣΑΜΟΣ, 1996.

 1. 9ο ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ω.Ρ.ΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΗΛΟΥ.

ΚΑΒΑΛΑ, 1996.

 1. 3ο Ω.Ρ.Λ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Π.Γ.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ: ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ, ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕΣΟΥ ΩΤΟΣ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
  ΔΙΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΩΤΟΣ

ΑΘΗΝΑ, 1998.

 1. ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ ΡΙΝΟΣ.

ΑΘΗΝΑ, 1998.

 1. ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΩΤΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ.

ΑΘΗΝΑ, 1999.

 1. 14o ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΟΥΟΛΟΓΙΑΣ – ΝΕΥΡΟΩΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΑΘΗΝΑ, 2004

 1. 4o XEIΡΟΥΡΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΩΡΛ. ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΩΡΛ.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΚΡΗΤΗ, 2005.

 1. 1o ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΕΜΜΟ.

AXAIA MED CLUB- ΛΑΜΠΙΡΙ , 2005.

 1. 2o Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο – workshop Λειτουργικής και Αισθητικής Ρινοπλαστικής

Πανεπιστήμιο Θράκης σε νωπά παρασκευάσματα, Αλεξανδρούπολη, 2006.

 1. 9η Επιστημονική ημερίδα “Στην κορυφή της ρινός”

Πανελλήνια Ω.Ρ.Λ. Εταιρεία. Αθήνα, 2006.

 1. 7o Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας & 2ο Εργαστήριο Ενδοσκοπικής Ρινοχειρουργικής & Ρινοπλαστικής σε νωπά παρασκευάσματα

Αθήνα 2007.

 1. 80 Πανελλήνιο Ρινολογικό Σεμινάριο.

Δελφοί, 2008. Ελληνική Ρινολογική Εταιρεία.

 1. 12ο Πρακτικό Σεμινάριο (Work shop) χειρουργικών εκτομών.

Δώμα και Πειραματικό χειρουργείο Ευαγγελισμού, Αθήνα 2008.

 1. 12η Επιστημονική Ημερίδα ”ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ”.

Ελληνική Εταιρεία Λειτουργικής Ρινοπλαστικής, Αθήνα, 2008.

 1. 22nd Congress of the European Rhinologic Society, 27th International Symposium of Infection & Allergy of the nose. ERS & ISIAN

CRETE GREECE , 2008.

 1. 2ο Σεμινάριο Κλινικής “ΚΑΡΡΑ” ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Ικαρία 2008

 1. 2ο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας (Σεμινάριο-workshop-Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, Λειτουργικής και Αισθητικής Ρινοπλαστικής, Παρωτιδεκτομής και Ωτοπλαστικής)

Αλεξανδρούπολη, 2008.

 1. VI BALKAN CONGRESS OF OTOLARYNGOLOGY- HEAN & NECK SURGERY.

Thessaloniki Greece, 2008.

 1. 9ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας & 3ο Εργαστήριο ενδοσκοπικής Ρινοχειρουργικής – Ρινοπλαστικής.

Αθήνα 2009.

 1. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ. Ελληνική Εταιρεία Λειτουργικής Ρινοπλαστικής.

Αθήνα 2009.

 1. ΡΟΓΧΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΝΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ. 2ο Σεμινάριο ΩΡΛ κλινικής ΝΙΜΤΣ – ΝΟΣ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ.

Πανελλήνια Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογίας, Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου. Αθήνα 2009.

 1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ & ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΠΤΕΡΥΓΙΟΥ ΩΤΩΝ.

10 Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, Ελληνική Ρινολογική Εταιρεία, 5-7 Φεβρουαρίου 2010, Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα.

 1. 13ο Πρακτικό Σεμινάριο (Work shop) χειρουργικών εκτομών. Δώμα και Πειραματικό χειρουργείο Ευαγγελισμού.

Αθήνα 2010.

 1. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ. 2ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ελληνικής εταιρείας Λειτουργικής Ρινοπλαστικής.

Αθήνα, 23-25 Απριλίου 2010.

 1. 11ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας & 4ο Εργαστήριο Ενδοσκοπικής Ρινοχειρουργικής και Ρινοπλαστικής με εκπαίδευση σε νωπά παρασκευάσματα.

4-6 Φεβρουαρίου 2011, Θεσσαλονίκη.

 1. 1ο Μεταπτυχιακό Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας.

Ελληνική Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογικής Αλλεργίας, Ανοσολογίας και ρογχοπαθειών, ελληνική Εταιρεία Φωνιατρικής και Φωνητικών τεχνών & Β’ ΩΡΛ Πανεπιστιμιακή κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν «ΑΤΤΙΚΟΝ», Δημητσάνα, 11-13 Μαρτιου 2011.

 1. 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής κεφαλής & τραχήλου.

Αθήνα, 1-4, Δεκεμβρίου 2011.

 1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ. 12Ο Πανελλήνιο σεμινάριο Ρινολογίας.

Φεβρουαρίου, 2012, Βόλος.

Επιστημονικές Εργασίες

Εργασίες που έχει παρουσιάσει ή δημοσιεύσει ο γιατρός σχετικά με την Πλαστική χειρουργική του Προσώπου σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια και περιοδικά.

 1. Ταυτόχρονη Λειτουργική και Αισθητική αποκατάσταση της Ρινός.
 2. Πλαστική της Κορυφής της Ρινός και Transdomal suture.
 3. Η αξία της φωτογραφικής τεκμηρίωσης στη Ρινοπλαστική.
 4. Η αποκατάσταση των ουλωδών στενώσεων των ρωθώνων με χρήση γειτονικών κρημνών.
 5. Αισθητική διόρθωση των αφαιστώτων ώτων με την τεχνική MUSTARDE.
 6. Η χειρουργική της κορυφής της ρινός στην ρινοπλαστική.
 7. Η χειρουργική της Ρινικής Βαλβίδας στην λειτουργική ρινοπλαστική.
 8. Η χρησιμοποίηση μισχωτών κρημνών για την κάλυψη ευμεγέθων δερματικών ελλειμμάτων του προσώπου.
 9. Σύγχρονες τεχνικές στην πλαστική της κορυφής της ρινός.
 10. Πτώση κορυφής της μύτης. Γιατί συμβαίνει και πως αντιμετωπίζεται.
 11. Revision Ρινοπλαστική. Ανοικτή ή κλειστή μέθοδος;
 12. Η δυσλειτουργία της ρινικής βαλβίδας και η χειρουργική αντιμετώπισή της με χρήση κρημνών και συρραφών
 13. Functional reduction Rhinoplasty.
 14. Augmentation Rhinoplasty.
 15. H σημασία της προεγχειρητικής μελέτης των ασθενών της Ρινοπλαστική.
 16. Saddle Nose Deformity. A difficult problem for the nasal plastic surgeon.
 17. Η αποκατάσταση της λειτουργίας της ρινικής βαλβίδας με την ρινοπλαστική.
 18. Πλαστική της κορυφής της ρινός . Ανοικτή ή κλειστή προσέγγιση;
 19. Η υπερπροβάλλουσα (Overprojection) κορυφή της ρινός. Αίτια και χειρουργική διόρθωση.
 20. Ρινοπλαστική. Ιστορική αναδρομή και σύγχρονες απόψεις.
 21. Η συνύπαρξη πολλαπλών προβλημάτων στην μύτη και η χειρουργική τους αποκατάσταση (Η δύσκολη ρινοπλαστική).
 22. Restoration of nasal valve dysfunction by Rhinoplasty.
 23. The head of the Femur as a composite graft in nasal augmentation.
 24. Nasal tip projection and its role in functional and aesthetic rhinoplasty.

Επιστημονικές εργασίες για άλλα ΩΡΛ θέματα.

 1. Το FOGARTY BALOON στην αφαίρεση ξένων σωμάτων του Τραχειοβρογχικού δένδρου.
 2. Η εκπαίδευση στην Ω.Ρ.Λ. σήμερα.
 3. Το μεγάλο ποσοστό των ξένων σωμάτων Τραχείας – Βρόγχων παιδιών από την Κρήτη.
 4. Παροδική αύξηση της Νευροαισθητηρίου Βαρηκοίας μετά την χρήση ακουστικών βαρηκοϊας.
 5. Διαταραχές της Κροταφογναθικής αρθρώσεως από Ωτορινολαρυγγολογικής και Οδοντογναθικής απόψεως.
 6. Περίπτωση Υποσκληριδίου Αποστήματος μετά από οξεία Παραρρινοκολπίτιδα.
 7. Χειρουργική αντιμετώπιση Βλεννογονοκήλης του Μετωπιαίου κόλπου με χρησιμοποίηση Βλεννογονοπεριοστικού κρημνού από το πλάγιο ρινικό τοίχωμα.
 8. Πλασμοκύττωμα δεξιού ωτός.
 9. Ο ρόλος της ριζικής Ακτινοθεραπείας στην αντιμετώπιση του υπεργλωττιδικού Καρκίνου του Λάρυγγα.
 10. Treatment of Supraglottic Laryngeal cancer by radical Radiotherapy.
 11. Η χρησιμοποίηση του flap του Bjork στις Τραχειοστομίες.
 12. Επιπλοκές των Παραρρινοκολπιτίδων και η αντιμετώπισή των.
 13. Η Τραχειοστομία και η σύγκλειση στον πολυτραυματία.
 14. Η χρησιμότητα της ηλεκτροδιάγνωσης στις τραυματικές παραλύσεις του Προσωπικού νεύρου.
 15. Χειρουργική και συντηρητική αντιμετώπιση των τραυματικών παραλύσεων της Κροταφικής μοίρας του Προσωπικού νεύρου.
 16. Η ριζική ακτινοθεραπεία σε υπεργλωττιδικούς καρκίνους του Λάρυγγα ως πρώτη θεραπεία εκλογής.
 17. Large Hemangioma of the Auricle.
 18. Η χρησιμότητα του υπερήχου παραρρινίων κόλπων σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου μονάδας εκστρατείας Υγειονομικού.
 19. Περίπτωση Πλαγιοφαρυγγικού αποστήματος σε άνδρα ηλικίας 68 ετών.
Ομιλητής / Εκπαιδευτής

Ο κ. Κόλλιας, κατά την διάρκεια της Νοσοκομειακής του καριέρας, υπήρξε εκπαιδευτής σημαντικού αριθμού ειδικευομένων στην ΩΡΛ ιατρών. Έχει ακόμη συμμετάσχει σαν εκπαιδευτής σε διεθνή και ελληνικά Course:

Α. Διαλέξεις:

1. RHINOPLASTY, Part II. NASAL TIP SURGERY.

Chairmain: C.Walter, Switzerland. Panelists: E.Tardy, U.S.A,- H.Briner,Switzerland,-P.Palma, R.La Rossa, Italy.

P.Kollias, N.Karvelis, Greece,-T.Bull, Great Britain.

INTERNATIONAL MEETING: Aspects of Facial Plastic Surgery.

BARCELONA SPAIN, 1999.

2. FUNCTIONAL REDUCTION RHINOPLASTY.

Lecture. Speaker.P. Kollias. President. A. Skevas, A. Psifidis

INTERNATIONAL MEETING OF THE EUROPEAN ACADEMY OF FACIAL PLASTIC SURGERY,

THESSALONIKI, 2000.

3. AUGMENTATION RHINOPLASTY

Lecture. Speaker. P. Kollias. President.Th. Manganaris, G. Kekes

INTERNATIONAL MEETING OF THE EUROPEAN ACADEMY OF FACIAL PLASTIC SURGRERY,

THESSALONIKI, 2000.

4. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ – ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Διάλεξη: Ομιλητής: Π. Κόλλιας, Πρoεδρείο: Ε. Χελιδόνης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΡΙΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΡΙΝΟΣ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

ΑΘΗΝΑ, 2001.

5. ΑΝΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΡΙΝΟΣ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.

Διάλεξη. Ομιλητής: Π. Κόλλιας, Προεδρείο: Ε. Φερεκίδης

7ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΩΡΛ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ,Ε.Ε.Ω.Α.Α.,

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 2002.

6. NASAL TIP PROJECTION AND ITS ROLE IN FUNCTIONAL AND AESTHETIC RHINOPLASTY.

Speaker. P. Kollias, President. S.Davris.

5th European Congress of Oto-Rhino-Laryngology-Head and Neck Surgery, EU.F.O.S.

RHODOS, HELLAS, 2004.

7. RESTORATION OF NASAL VALVE DYSFUNCTION BY RHINOPLASTY.

Speaker. P. Kollias, President. S. Kazanas.

5th European Congress of Oto-Rhino-Laryngology-Head and Neck Surgery, EU.F.O.S.

RHODOS, HELLAS, 2004.

8. THE HEAD OF THE FEMUR AS A COMPOSITE GRAFT IN NASAL AUGMENTATION.

Speaker. P. Kollias.

5th European Congress of Oto- Rhino-Laryngology-Head and Neck Surgery, EU.F.O.S.

RHODOS, HELLAS, 2004.

9. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΧΗΛΟΥ.

Συντονιστής Α. Αηδόνης. Εισηγητές: A. Berghaus: Auricular Reconstruction with Biocompatible Porous Polyethylene Material., G. Hafig: Reshaping Nasal tip with sutures: A more concervative and stable surgery., Π. Κόλλιας:Μειωτική Ρινοπλαστική. Επιλογή της κατάλληλης τεχνικής και παράγοντες επιτυχίας., Β.Παυλιδέλης: Προσθετική Ρινοπλαστική με χρήση αυτομοσχευμάτων., Ι. Κωνσταντινίδης: Λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα μετά από ρινοπλαστική., Θ.Μαγγανάρης: Αισθητικά διλήμματα χειρουργικής Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου,

ΑΘΗΝΑ, 2005.

10. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

Διάλεξη Ομιλητής: Π. Κόλλιας. Προεδρείο:. Ν. Καρβέλης, Β. Παυλιδέλης,

ΑΘΗΝΑ 2005.

11. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ -ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ.

Διάλεξη. Ομιλητής: Π. Κόλλιας., Προεδρείο: Ν. Μαρουδιάς, Ε. Αναγνώστου.

2ο εκπαιδευτικό Σεμινάριο workshop Λειτουργικής και Αισθητικής Ρινοπλαστικής.

Πανεπιστήμιο Θράκης σε νωπά παρασκευάσματα,

Αλεξανδρούπολη, 2006.

12. ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΙΝΙΚΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ. ΑΙΤΙΑ-ΔΙΑΓΝΩΣΗ- ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Διάλεξη. Ομιλητής. Π. Κόλλιας. Προεδρείο:Α. Φουστάνος, Π. Γκούμας.

2ο εκπαιδευτικό Σεμινάριο workshop Λειτουργικής και Αισθητικής Ρινοπλαστικής.

Πανεπιστήμιο Θράκης σε νωπά παρασκευάσματα,

Αλεξανδρούπολη, 2006.

13. ΝΕΩΤΕΡΕΣ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

Διάλεξη. Ομιλητής. Π. Κόλλιας. Προεδρείο: Γ.Παπάζογλου, Ι.Ξενέλλης.

3ο εκπαιδευτικό Σεμινάριο workshop Ωτοπλαστικής σε νωπά παρασκευάσματα.

Πανεπιστήμιο Θράκης,

Αλεξανδρούπολη, 2006.

14. ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΡΙΝΟΣ.

Διάλεξη. Ομιλητής: Π. Κόλλιας. Προεδρείο: Τ. Ασημακόπουλος

9η Επιστημονική ημερίδα στην κορυφή της ρινός.

Πανελλήνια Ω.Ρ.Λ. Εταιρεία.

Αθήνα, 2006.

15. ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΡΙΝΙΚΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ.

Β’ κύκλος: Ρινοπλαστική.

Διάλεξη. Ομιλητής: Π. Κόλλιας. Προεδείο: Ε. Φερεκύδης, Ζ. Αμανάκης .

7ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας & 2ο εργαστήριο Ενδοσκοπικής Ρινοχειρουργικής & Ρινοπλαστικής σε νωπά παρασκευάσματα,

Αθήνα 2007.

16. ΡΙΝΟΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο πλαίσιο του 14ου Πανελλήνιου ΩΡΛ Συνέδριου. Συντονιστής: Θ. Ηλιάδης. Ρινικό διάφραγμα και Ρινοπλαστική.Π. Κόλλιας.

Θεσσαλονίκη 2007.

17. “ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ”

Στρογγυλή Τράπεζα. Πρόεδροι: Γ. Βελεγράκης, Β. Βιτάλ. Συντονιστής: Ε. Φερεκύδης. Προεγχειρητική αξιολόγηση: Ι. Γιωτάκης, Aesthetic and function in Rhinoplasty: W. Heppt, Αυξητική Ρινοπλαστική: Β. Παυλιδέλλης,Μειωτική Ρινοπλαστική: Π. Κόλλιας, Η χειρουργική του ρινικού διαφράγματος: Γ. Αδαμόπουλος, Τεχνικές προσπέλασης της κορυφής: Ι. Κωνσταντινίδης. 8ο Πανελλήνιο Ρινολογικό Σεμινάριο, Δελφοί, 2008.

18. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

Διάλεξη. Ομιλητής: Π. Κόλλιας. 12ο Πρακτικό Σεμινάριο (Work shop) χειρουργικών εκτομών. Δώμα και Πειραματικό χειρουργείο Ευαγγελισμού, Αθήνα 2008.

19. ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Διάλεξη. Ομιλητής Π. Κόλλιας. 12η Επιστημονική Ημερίδα “ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ”. Ελληνική Εταιρεία Λειτουργικής Ρινοπλαστικής, Αθήνα, 2008.

20. NEW IDEAS AND MATERIALS IN SEPTORHINOPLASTY.

Round table.Moderators: D. Holzmann, P. Narayanan, Chairmen: N. A. Dalkhes, E. Papadeas. New implants and materials in Septorhinoplasty: Holzmann D. Switzerland, Disarticulation Septoplasty: Jankowski R. France, Endoscopic Septoplasty: The open book method” Narayanan P. Malaysia,Principles in Pyramid surgery: Kollias p. Greece, Powered instruments in Septorhinoplasty: Thumfart W. Austria. 22nd Congress of the European Rhinologic Society, 27th International Symposium of Infection & Allergy of the nose. ERS & ISIAN , CRETE GREECE, 2008.

21. ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ. Στρογγυλή Τραπεζα. Συντονιστής Α. Παπαβασιλείου. Μειωτική ρινοπλαστική: Π. Κόλλιας, Αυξητική Ρινοπλαστική: Π. Μαραγκουδάκης. 2ο Σεμινάριο Κλινικής “ΚΑΡΡΑ”, Ικαρία 2008.

22. Χειρουργική τεχνική -Χειρουργικά βήματα της Ρινοπλαστικής.

(Τομές, Παρασκευή δερμάτινων κρημνών, αποκάλυψη της κορυφής, τεχνικές αφαίρεσης του ύβου και περιοχές οστεοτομών) Διάλεξη. Ομιλητής: Π. Κόλλιας, Προεδρείο: Α. Τσιτσίκας, Συντονιστές: Ι. Καστανιουδάκης, Ι. Μπιζάκης. 2ο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας (Σεμινάριο-workshop-Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, Λειτουργικής και Αισθητικής Ρινοπλαστικής, Παρωτιδεκτομής και Ωτοπλαστικής)Αλεξανδρούπολη, 2008.

23. ΝΕΩΤΕΡΕΣ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Διάλεξη. Ομιλητής: Π. Κόλλιας, Προεδρείο: Α. Γιακουμετής, Α. Τσιτσίκας, Συντονιστές: Ι. Ξενέλλης, Σ.Κορρές. 2ο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας (Σεμινάριο-workshop- Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, Λειτουργικής και Αισθητικής Ρινοπλαστικής Παρωτιδεκτομής και Ωτοπλαστικής) Αλεξανδρούπολη, 2008.

24. SEPTORHINOPLASTY: HOW I DO IT.

Instructional Course. P. Kollias. Chairmain: Y. Bayazit (Turkee), S. papaspyrou (Greece). VI BALKAN CONGRESS OF OTOLARYNGOLOGY- HEAN & NECK SURGERY. Thessaloniki Greece, 2008.

25. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

Στρογγυλή Τράπεζα. Πρόεδροι: Δ. Κανδηλώρος, Ν. Μαρουδιάς. Συντονιστής: Ε. Χελιδόνης. Προεγχειρητική εκτίμηση Α. Χατζάκος, O ρόλος της ρινοπλαστικής στην βελτίωση της ρινικής βαλβίδας. Π. Κόλλιας,Αντιμετώπιση της εφιππιοειδούς ρινός. Β. Παυλιδέλλης, Τρόποι παρέμβασης στην κορυφή της ρινός. Ε. Χριστόπουλος, Η χειρουργική του ρινικού διαφράγματος. Α. Καμπέρος. 9ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας & 3ο Εργαστήριο ενδοσκοπικής Ρινοχειρουργικής – Ρινοπλαστικής, Αθήνα 2009.

26. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Στρογγυλή Τράπεζα. Πρόεδροι: Ζ. Αμάνικης, Μ. Ανδρουλάκης. Συντονιστής. Β. Δανιηλίδης. Ενδείξεις και προβληματισμοί στην ρινοπλαστική. Η. Καραπάντζος, Διορθωτική επέμβαση μετά προηγηθείσα αποτυχημένη Ρινοπλαστική. Πότε? Πως? Π. Κόλλιας,Ανοικτή ή κλειστή μέθοδος στην διόρθωση της κορυφής της μύτης. Ι. Κωνσταντινίδης, Τι πρέπει να προσέχουμε για να μειωθούν οι επιπλοκές στην Ρινοπλαστική. Β. Παυλιδέλλης, Τεχνική ρινοπλαστικής για την διόρθωση των πτερυγιαίων χόνδρων. Ι. Καστανιουδάκης, Η τεχνική των οστεοτομών στην ρινοπλαστική. Ι. Μπιζάκης. 9ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας & 3ο Εργαστήριο ενδοσκοπικής Ρινοχειρουργικής – Ρινοπλαστικής, Αθήνα 2009.

27. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

Επιστημονική Ημερίδα. Η ΥΠΕΡΠΡΟΒΑΛΛΟΥΣΑ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΜΥΤΗΣ. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Διάλεξη. Ομιλητής Π. Κόλλιας. Προεδρείο. Α. Σκούρας. Ελληνική Εταιρεία Λειτουργικής Ρινοπλαστικής , Αθήνα 2009.

28. ΡΟΓΧΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΝΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ.

2ο Σεμινάριο ΩΡΛ κλινικής ΝΙΜΤΣ – ΝΟΣ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ. Στρογγυλή Τράπεζα. Ωτο-Ρινο-Βλεφαροπλαστική. Τι θα έκανα στις δύσκολες περιπτώσεις. Debate. Προεδρείο: Δ. Πανταζής, Κ. Οικονόμου.Συντονιστής: Β. Παυλιδέλλης. Απαντούν: Παν. Κόλλιας, Ανδρ. Φουστάνος, Αθ. Σκούρας. Πανελλήνια Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογίας, Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου. Αθήνα 2009.

29. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ & ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΑΝΩΜΑΛΙΩΝ ΠΤΕΡΥΓΙΟΥ ΩΤΩΝ.

Στρογγυλή τράπεζα. Πρόεδροι: Ι. Ξενέλης – Δ. Πανταζής. Συντονιστής: Ι. Μπιζάκης. Nasal tip surgery – H. Foda, Ευρεία κορυφή ρινός – Πλαστική αποκατάσταση – Ε. Χριστόπουλος, Η πρόκληση της επανορθωτικής ρινοπλαστικής – Α. Σκούρας, Εφιππιοειδής μύτη – Ταξινόμηση – Χειρουργική αντιμετώπιση – Β. Παυλιδέλης, Χρήση μοσχευμάτων στη ρινοπλαστική – Π. Κόλλιας, Reconstruction of severe auricular malformation and defects – R. Siegert. 10o Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, Ελληνική Ρινολογική Εταιρεία, 5-7 Φεβρουαρίου 2010, Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα.

30. ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: ΒΑΣΙΚΕΣ & ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ.

Διάλεξη. Προδρείο: Σέγγας Ι., Σταυριανός Σπ. Ομιλητής: Π. Κόλλιας. 13ο Πρακτικό Σεμινάριο (Work shop) χειρουργικών εκτομών. Δώμα και Πειραματικό χειρουργείο Ευαγγελισμού, Αθήνα 2010.

31. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

Διάλεξη: Προεδρείο: Π. Μαραγκουδάκης, Α. Σκούρας. Μετατραυματική παραμόρφωση της μύτης και χειρουργική αποκατάσταση. Ομιλητής: Παν. Κόλλιας. 2o Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ελληνικής εταιρείας Λειτουργικής Ρινοπλαστικής, Αθήνα, 23-25 Απριλίου 2010.

32. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

Διάλεξη:Προεδρείο: Α. Κυπραίου, Α. Φουστάνος. H υπερπροβάλλουσα κορυφή της μύτης (The Overprojection nose). Η Χειρουργική μας στρατηγική. Ομιλητής: Παν. Κόλλιας. 2o Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ελληνικής εταιρείας Λειτουργικής Ρινοπλαστικής. Αθήνα, 23-25 Απριλίου 2010.

33. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

Στρογγυλή Τράπεζα.Πρόεδροι: Ε. Φερεκύδης, Μ. Ανδρουλάκης, Συντονιστής: Δ. Κανδηλώρος. Η χειρουργική του ρινικού διαφράγματος στην βελτίωση της λειτουργίας και αισθητικής της ρινός – Γ. Αδαμόπουλος , Κλειστή ρινοπλαστική. Βήμα προς βήμα προσέγγιση Ν. Μαρουδιάς, Λ. Ασημακοπούλου, Τεχνικές προσέγγισης της κορυφής – Ι. Καστανιουδάκης, Διορθωτικές παρεμβάσεις στην ράχη της ρινός – οστεοτομές Α. Σκούρας, Διόρθωση της σκολιωτικής ρινός – Ε. Χριστόπουλος, Προβλήματα μετά από ρινοπλαστική και αντιμετώπισή τους – Π. Κόλλιας. 1 1o Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας & 4ο Εργαστήριο Ενδοσκοπικής Ρινοχειρουργικής και Ρινοπλαστικής με εκπαίδευση σε νωπά παρασκευάσματα Θεσσαλονίκη, 4-6 Φεβρουαρίου 2011.

34. 10 o Μεταπτυχιακό Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας.

Διάλεξη. ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΡΙΟ. Ομιλητής: Παν. Κόλλιας Προεδρείο: Δ. Ασημακόπουλος. Ελληνική Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογικής Αλλεργίας, Ανοσολογίας και ρογχοπαθειών, Eλληνική Εταιρεία Φωνιατρικής και Φωνητικών τεχνών & Β’ ΩΡΛ Πανεπιστιμιακή κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Π.Γ.Ν «ΑΤΤΙΚΟΝ», Δημητσάνα, 11-13 Μαρτιου 2011.

35. ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

Στρογγυλή τράπεζα.Προεδρείο:Α. Κυπραίου, Α. Χαντζάκος. Συντονιστές: Ι. Κωνσταντινίδης, Β. Παυλιδέλης. Η ιστορία της ρινοπλαστικής. Ι. Καστανιουδάκης, Πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου Pollybeak στην ρινοπλαστική Β. Παυλιδέλης, Αντιμετώπιση της υπερπροβάλλουσας κορυφής με την τεχνική “overlap” Α. Σκούρας, Διάγνωση και αντιμετώπιση προβλημάτων της ρινικής βαλβίδας Π. Κόλλιας, Επανεγχείρηση μετά από ρινοπλαστική Ι. Κωνσταντινίδης. 16o Πανελλήνιο Συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου, Αθήνα, 1-4 Δεκεμβρίου, 2011.

36. Συνεδρία 2η « Λειτουργική Διαφραγματορινοπλαστική» Πρόεδρος: Α. Ψηφίδης Συντονιστές: Ζ. Πάππας, Ι. Καστανιουδάκης.

Επιλογή ασθενούς για ρινοπλαστική – Χ. Γεωργάλας Τεχνικές διόρθωσης της κορυφής – Ν. Μαρουδιάς, Λ. Ασημακοπούλου, Βασικές αρχές στη χειρουργική αντιμετώπιση προβλημάτων της ρινικής βαλβίδας – Π. Κόλλιας, Τεχνικές στη χειρουργική των πτερυγιαίων χόνδρων Α. Σκούρας , Τι μου δίδαξε η επανορθωτική ρινοπλαστική Α. Σκούρας, Διόρθωση της σκολιωτικής ρινός – Β. Νικολαίδης, Δερματικοί κρημνοί προσώπου – Ε. Γιωτάκης

13ο Πανελλήνιο σεμινάριο ρινολογίας , 19- 21 Aπριλίου 2013 | Nοσοκομείο Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκη.

37. Στρογγυλή Τράπεζα: Ρινοπλαστική

Προεδρείο: Α. Σκούρας, Μ. Ανδρουλάκης. Συντονιστές: Ευθ. Χριστόπουλος, Ν. Μαρουδιάς.

Α. Σκούρας: Τεχνικές οστεοτομών σε απλά και πολύπλοκα περιστατικά, Π. Κόλλιας: Τεχνικές διατομής των χόνδρων στη σύγχρονη Ρινοπλαστική, Λ. Ασημακοπούλου: Η χρήση των τεχνικών συρραφής στις δυσμορφίες της κορυφής, Β. Παυλιδέλης: Μοσχεύματα στη Ρινοπλαστική, W.Heppt: Failure and reoperation. Lessons.

17ο Πανελλήνιο συνέδριο Ωτορινολαρυγγολόγίας – Xειρουργικής Kεφαλής & Tραχήλου, – Ημερίδα Φωνιατρικής και διαταραχών κατάποσης, 10-13 Οκτωβρίου 2013, Αλεξανδρούπολη.

38. Στρογγυλή Τράπεζα: Δυσχέρεια ρινικής αναπνοής – Συζήτηση με τους ειδικούς. Συντονιστές: Π. Γκούμας, Δ. Νταβίλης.

Α. Δελίδης: Υπερτροφία Κογχών και Concha bulosa. Αντιμετώπιση βασισμένη σε ενδείξεις, Γ. Κότσης: Σκολίωση του Ρινικού Διαφράγματος, πότε και γιατί, Π. Κόλλιας: Η συμβολή της Ρινοπλαστικής στη βελτίωση της ρινικής αναπνοής, Κ. Παρπούνας: Δυσχέρεια ρινικής αναπνοής στην παιδική ηλικία, Σ. Ναξάκης; Σημασία της δυσχέρειας ρινικής αναπνοής στην υπνική άπνοια. 14ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας , 4-6 Απριλίου 2014, Αττικό Νοσοκομείο, Αθήνα.

39. Εκπαιδευτικά Video Ρινοπλαστικής.

Συντονιστές Κ. Χρηστίδης, Ε. Μοσχοβάκης. Β. Νικολαίδης: Ανοιχτή προσπέλαση κορυφής, Π. Κόλλιας: Delivery Rhinoplasty (κλειστή), Δ. Λουλούδης: Μοσχεύματα στην ανοιχτή Ρινοπλαστική. 14ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας , 4-6 Απριλίου 2014, Αττικό Νοσοκομείο, Αθήνα.

40. Συζήτηση ενδιαφερόντων περιστατικών ρινοπλαστικής.

Συντονιστές: Ι. Κωνσταντινίδης, Β. Παυλιδέλης, Σχολιαστές: Λ. Ασημακοπούλου, Χ. Γεωργάλας, Π. Κόλλιας, Α. Σκούρας. 15ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, 27-29 Μαρτίου 2015, Λάρισα

41. VIDEO παρουσιάσεις ενδιαφερόντων περιστατικών κλειστής και ανοικτής ρινοπλαστικής & F.E.S.S.

Συντονιστές: Ι. Σέγγας, Π. Μαραγκουδάκης,

Παν. Κόλλιας: Κλειστή ρινοπλαστική: Reduction rhinoplasty, Δ. Λουλούδης: Ανοικτή ρινοπλαστική, κλπ.

15ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας, 27-29 Μαρτίου 2015, Λάρισα

42. Στρογγυλή Τράπεζα: Ρινοπλαστική.

Προεδρείο: Εμμανουήλ Χελιδόνης, Συντονιστές: Παύλος Μαραγκουδάκης, Απόστολος Ασημακόπουλος.

Λιάνα Ασημακοπούλου: « Αντιμετώπιση της αποκλίνουσας μύτης», Αθανάσιος Σκούρας: Αντιμετώπιση της βολβώδους κορυφής, Ιωάννης Κωνσταντινίδης: Χειρισμός του μέσου τριτημορίου στην ρινοπλαστική, Παναγιώτης Κόλλιας: «Αποκατάσταση της μετατραυματικής μύτης», Βασίλειος Παυλιδέλης: Αφαίρεση δέρματος στη ρινοπλαστική –πότε και πως. 18ο Πανελλήνιο συνέδριο Ωτορινολαρυγγολόγίας – Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου, 15-18 Οκτωβρίου 2015, Πάτρα.

43. Round table: Rhinoplsty & facial Plastic Surgery. Presentation and discussion of problematic and interesting cases.

Moderators: V. Pavlidelis, J. Konstantinidis

Panel: P. Maragoudakis, I. Kastanioudakis, P. Kolias, D. Louloudis. 16o Πανελλήνιο συνέδριο Ρινολογίας – Course με νωπά παρασκεύασματα, 14-16 Απριλίου 2016, Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκη.

44. Στρογγυλή Τράπεζα: Πλαστική Χειρουργική Προσώπου.

Πρόεδροι: Εμμ. Χελιδόνης, Παν. Γκούμας, Συντονιστές: Ιω. Κωνσταντινίδης , Π. Μαραγκουδάκης.

Παν. Κόλλιας: Συνήθη βήματα στην Ρινοπλαστική, Αθ. Σκούρας: Ρινοπλαστική, η κορυφή, Ι. Καστανιουδάκης: Σκολίωση στην ρινοπλαστική, Β. Παυλιδέλης: Ωτοπλαστική, Ε. Γιωτάκης: Αποκατάσταση ελλειμμάτων προσώπου. 23ο Πανελλήνιο ΩΡΛ Σεμινάριο, 4-6 Νοεμβρίου 2016, Βόλος.

45. Η προ-εγχειρητική μας εξέταση και σωστή αξιολόγηση των υποψηφίων για ρινοπλαστική.

Σάββατο 3 Δεκέμβρη, στην Επιστημονική Ημερίδα «Live Face & Breast Makeover 3» στο Νοσηλευτήριο «ΡΕΑ» Διοργάνωση: Αθ. Σκούρας, Γ. Σκούρας.

46. ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού στην Ωτορινολαρυγγολογική περιοχή (Κεφαλή – Τράχηλο).

Σχολιασμός και ανάλυση περιστατικών προς χειρουργείο λειτουργικής ρινοπλασικής . Προεδρείο: Σ. Μητρόπουλος , Ο. Κεσίδου. Συντονιστής: Α. Σκούρας • Λ. Ασημακοπούλου • Π. Κόλλιας • Ε. Μάντζαρη • Π. Μαραγκουδάκης • Γ. Σκούρας. Εξελίξεις στην Ωτορινολαρυγγολογία. 2ο Συνέδριο του Κολλεγίου Ελλήνων Ωτορινολαρυγγολόγων: Αθήνα, 10-12 Φεβρουαρίου 2017.

47. Στρογγυλή Τράπεζα: Ρινοπλαστική

Πρόεδρος: Αντ. Παπαβασιλείου, Συντονιστές: Ν. Μαρουδιάς, Ηλ. Καραπάντζος.

Λ. Ασημακοπούλου: Προεγχειρητική αξιολόγηση-Σχεδιασμός της επέμβασης, Μ. Προκοπάκης: Ανοικτή ή κλειστή?, Ε.Χριστόπουλος: Η κορυφή και πως θα την αλλάξουμε, Παν. Κόλλιας: Μειωτική (reduction) Ρινοπλαστική, Αθ. Σκούρας: Αυξητική Ρινοπλαστική. 17ο Πανελλήνιο σεμινάριο Ρινολογίας & 14ο Εκπαιδευτικό σεμινάριο ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας & Ρογχοπαθειών, 12-14 Μαϊου 2017, Φουγάρο, Ναύπλιο.

48. Nasal Valve deficiency – Surgical treatment (Ανεπάρκεια της ρινικής βαλβίδας – χειρουργική αποκατάσταση). Διάλεξη: Παν. Κόλλιας.

Live makeover 4, 1-3 September 2017, Aesthetic surgery symposium, Ελληνική Εταιρεία Λειτουργικής Ρινοπλαστικής, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Αθήνα.

49. Στρογγυλή Τράπεζα. Διάφραγμα και Λειτουργική χειρουργική ρινός.

Προεδρείο: Ν. Μαρουδιάς. Συντονιστές: Ι. Σέγγας, Α. Κυπραίου.

Μ. τσούνης: λειτουργική εκτίμηση ρινικής αναπνοής,  Χρ. Γεωργάλας: Το διάφραγμα στην ρινοπλαστική, Παν. Κόλλιας, Α. Κυπραίου: Αποκατάσταση της ανεπάρκειας των ρινικών βαλβίδων με κλειστή και ανοικτή προσπέλαση.  14 Οκτωβρίου 2017,  1η ημερίδα λειτουργικής  ρινοπλαστικής, Συνεδριακό κέντρο Ν. Λούρος , «ΜΗΤΕΡΑ» Αθήνα.

50. Κλειστή Ρινοπλαστική – Delivery technique

Athens Rhinocourse , 21-22 Οκτωβρίου 2017, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικό, Αθήνα.

51. Στρογγυλή Τράπεζα: Ρινοπλαστική

Πρόεδρος Ι. Χρυσαϊτης, Συντονιστές: Ι. Καστανιουδάκης,  Εύα Ζαχαριουδάκη.

Αθ. Σκούρας: Μοσχεύματα στην ρινοπλαστική, Παν. Κόλλιας: Αυξητική (Augmentation) ρινοπλαστική, Λ. Ασημακοπούλου:Επανεπέμβαση ρινοπλαστικής, Α. Κυπραίου: Διαφραγματοπλαστική στη ρινοπλαστική, Δ. Λουλούδης:Κλειστή-Ανοικτή προσπέλαση. Πλεονεκτήματα- Μειονεκτήματα.

19ο Πανελλήνιο συνέδριο Ωτορινολαρυγγολογίας & Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου, 2-5 Νοεμβρίου 2017, Αθήνα.

Β. Εκπαιδευτής σε εργαστήρια με πτωματικά νωπά παρασκευάσματα

1. 2ο εκπαιδευτικό Σεμινάριο workshop Λειτουργικής και Αισθητικής Ρινοπλαστικής.

Πανεπιστήμιο Θράκης σε νωπά παρασκευάσματα,

Αλεξανδρούπολη, 2006.

2. 3ο εκπαιδευτικό Σεμινάριο workshop Ωτοπλαστικής σε νωπά παρασκευάσματα.

Πανεπιστήμιο Θράκης,

Αλεξανδρούπολη, 2006.

3. Ρινοχειρουργική-Ρινοπλαστική.

Χειρουργοί: Π Κόλλιας, Β. Παυλιδέλης. , Σχολιαστές: Ι. Γιωτάκης, Τ. Τερζής.

7ο Πανελλήνιο σεμινάριο Ρινολογίας & 2ο εργαστήριο Ενδοσκοπικής Ρινοχειρουργικής & Ρινοπλαστικής με εκπαίδευση σε νωπά παρασκευάσματα,

Αθήνα 2007 (με Διεθνή συμμετοχή).

4. 11o ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΚΤΟΜΩΝ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΣΕ ΝΩΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.

Π. Κόλλιας, εκπαιδευτής στην Ρινοπλαστική και Ωτοπλαστική.

Δώμα και Πειραματικό χειρουργείο Ευαγγελισμού, Αθήνα 2007.

5. 12ο Πρακτικό Σεμινάριο Χειρουργικών εκτομών κεφαλής και τραχήλου σε νωπά παρασκευάσματα.

Π. Κόλλιας, εκπαιδευτής στην Ρινοπλαστική και Ωτοπλαστική.

Δώμα και Πειραματικό χειρουργείο Ευαγγελισμού, Αθήνα 2008.

6. 2ο Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο Ωτορινολαρυγγολογίας.

(Σεμινάριο-workshop – Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, Λειτουργικής και Αισθητικής Ρινοπλαστικής, Παρωτιδεκτομής και Ωτοπλαστικής). Π. Κόλλιας εκπαιδευτής χειρουργός στην Ρινοπλαστική και Ωτοπλαστική.Αλεξανδρούπολη, 2008.

Ο κ. Κόλλιας εκπαιδεύοντας στα πτωματικά νωπά παρασκευάσματα, τους νεώτερους συναδέλφους του, στην Αλεξανδρούπολη.

7. ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΝΩΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.

Π. Κόλλιας, εκπαιδευτής στην ΡΙΝΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ – ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.

10ο Μεταπτυχιακό Σεμινάριο ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας, Lazer, Πανενδοσκόπισης, και Ρογχοπαθειών Βόλος, 2008.

8. Ρινοχειρουργική-Ρινοπλαστική.

Χειρουργοί: Π Κόλλιας, Β. Παυλιδέλης. , Σχολιαστές: Ι. Σέγγας, α. Καμπέρος. 9ο Πανελλήνιο σεμινάριο Ρινολογίας & 3ο εργαστήριο Ενδοσκοπικής Ρινοχειρουργικής και Ρινοπλαστικής με εκπαίδευση σε νωπά παρασκευάσματα, Αθήνα 2009 (με Διεθνή συμμετοχή).

9. 14ο Πρακτικό Σεμινάριο Χειρουργικών εκτομών κεφαλής και τραχήλου σε νωπά παρασκευάσματα.

Π. Κόλλιας, εκπαιδευτής στην Ρινοπλαστική και Ωτοπλαστική. Δώμα και Πειραματικό χειρουργείο Ευαγγελισμού, Αθήνα 2009.

10. 5ο WORKSHOP ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ – ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ & ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΡΙΝΟΣ & ΠΑΡΑΡΙΝΙΩΝ ΚΟΛΠΩΝ ΜΕ ΝΩΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ

ΑΘΗΝΑ, 2Η ΩΡΛ Πανεπιστημιακή κλινική, ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, Φεβρουάριος 2009.

11. ΡΟΓΧΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΝΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ. ΜΕΛΕΤΗ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΝΩΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.

2ο Σεμινάριο ΩΡΛ κλινικής ΝΙΜΤΣ – ΝΟΣ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ. Π. Κόλλιας, εκπαιδευτής στην Ρινοπλαστική και Ωτοπλαστική. Πειραματικό χειρουργείο Ευαγγελισμού, Αθήνα, Ιούνιος 2009.

12. Π. Κόλλιας, εκπαιδευτής στην Ρινοπλαστική και Ωτοπλαστική.

Δώμα και Πειραματικό χειρουργείο Ευαγγελισμού, Αθήνα 2010. 15ο Πρακτικό Σεμινάριο (Work shop) χειρουργικών εκτομών. Δώμα και Πειραματικό χειρουργείο Ευαγγελισμού, Αθήνα 2010.

13. Παν. Κόλλιας. Εκπαιδευτής στην Ρινοπλαστική σε νωπά παρασκευάσματα.

11o Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας & 4ο Εργαστήριο Ενδοσκοπικής Ρινοχειρουργικής και Ρινοπλαστικής με εκπαίδευση σε νωπά παρασκευάσματα. Θεσσαλονίκη 4-6 Φεβρουαρίου 2011.

14. Cadaver dissections: Rhinoplasty.

Teachers: ( Εκπαιδευτές στην Ρινοπλαστική). Εκπαιδευτικό Course Ασημακοπούλου Λ. Γεωργάλας Χ. Γιωτάκης Ε. Κόλλιας Π. Μάρκου Κ. Μαρουδιάς Ν. Νικολαίδης Β. Οικονόμου Π. Παπαδάκης Χ. Προκοπάκης Ε. Σκούρας Α. Τιτέλης Κ. Τριαρίδης Σ.

13o Πανελλήνιο σεμινάριο ρινολογίας – Course με νωπά παρασκεύασματα , 19-21 Aπριλίου 2013, Nοσοκομείο Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκη

15. Εκπαιδευτικά Video Ρινοπλαστικής

Συντονιστές Κ. Χρηστίδης, Ε. Μοσχοβάκης.

Β. Νικολαίδης: Ανοιχτή προσπέλαση κορυφής, Π. Κόλλιας: Delivery Rhinoplasty (κλειστή), Δ. Λουλούδης: Μοσχεύματα στην ανοιχτή Ρινοπλαστική, 14ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Ρινολογίας , 4-6 Απριλίου 2014, Αττικό Νοσοκομείο, Αθήνα.

16. Cadaver dissections: Rhinoplasty

Teachers: V. Pavlidelis, P. Kollias, I. Kastanioudakis, E. Giotakis, S. Triaridis, D. Louloudis, P. Maragoudakis, V. Nikolaidis.

16o Πανελλήνιο συνέδριο Ρινολογίας – Course με νωπά παρασκεύασματα, 14-16 Απριλίου 2016, Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Θεσσαλονίκη.

17. Athens Rhinocourse. Ρινοπλαστική.

Εκπαιδευτές: Παύλος Μαραγκουδάκης, Ιορδάνης Κωνσταντινίδης, Χρίστος Γεωργάλας, Ευάγγελος Γιωτάκης, Βασίλειος Παυλιδέλης, Παναγιώτης Κόλλιας, Αργυρώ Κυπραίου, Γεώργιος Μοιρέας, Λιάνα Ασημακοπούλου, Δημήτριος Λουλούδης, Στέλιος Τριάντος. 21-22 Οκτωβρίου 2017, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικό, Αθήνα.

Facebook