Βιογραφικό

Ο γιατρός κ. Κόλλιας γεννήθηκε στο Αβραμιού Μεσσηνίας το 1955.Το 1974 γράφτηκε σαν Α΄ ετής φοιτητής στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης μετά από εισαγωγικές εξετάσεις. Φοίτησε -6- χρόνια και ορκίστηκε το 1980 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Κατά το τέλος της Στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως Αγροτικός ιατρός στο δυσπρόσιτο Α.Ι. Λιάς Θεσπρωτίας (από 19/7/1982 – 4/12/1982), και στην συνέχεια στο Α.Ι. Αριοχωρίου Μεσσηνίας (από 23/2/1983 – 9/1/1984).

Ακολούθως το 1989 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας μετά 5ετή εκπαίδευση στα Νοσοκομεία «ΜΕΤΑΞΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», ΠΑΙΔΩΝ Π. & ΑΓΛΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» συμπεριλαμβανομένων δύο 6μήνων στην Πλαστική Χειρουργική και Νευροχειρουργική.

Από 30/6/1989 – 16/4/2007 υπηρέτησε στο ΕΣΥ στο Π.Γ.Ν. «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» αρχικά σαν Επιμελητής Β, ακολούθως Επιμελητής Α και Αναπληρωτής Διευθυντής. Παραιτήθηκε από το ΕΣΥ έχοντας τεκμηριώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και συνεχίζει εξασκώντας την Ιατρική στον Ιδιωτικό τομέα.

Κατά την διάρκεια της Νοσοκομειακής του καριέρας ασχολήθηκε ενεργά ως χειρουργός με όλο το φάσμα της ειδικότητας της Ωτο-ρινο-λαρυγγολογίας πραγματοποιώντας πολλές και ποικίλες χειρουργικές επεμβάσεις, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα τους ειδικευόμενους συναδέλφους του.

Επιτελεί την πλειοψηφία των χειρουργικών επεμβάσεων της Ωτο-ρινο-λαρυγγολογίας των Παίδων και των Ενηλίκων με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές και έχει άριστα χειρουργικά αποτελέσματα.

Κυρίως όμως ασχολήθηκε με την Πλαστική Χειρουργική του Προσώπου και πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό δύσκολων επεμβάσεων λειτουργικής, αισθητικής και επανορθωτικής ρινοπλαστικής, αφαίρεσης μορφωμάτων προσώπου και πλαστικής αποκατάστασης με την δημιουργία ή όχι κρημνών και ωτοπλαστικής.
Ο γιατρός είναι ενεργό μέλος των Εταιρειών:

  • Της Πανελλήνιας Ωτορινολαρυγγολογικής Εταιρείας από το 1989.
  • Της Ελληνικής Ωτορινολαρυγγολογικής Εταιρείας από το 1989.
  • Της European Academy of Facial Plastic Surgery, “THE JOSEPH SOCIETY” από το 1991.
  • Της Ελληνικής Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογικής Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών, από το 1991.
  • Της Ελληνικής Ρινολογικής Εταιρείας από της ιδρύσεώς της το 1996.(Ιδρυτικό μέλος)
  • Της Πανελλήνιας Ιατρικής Ακουολογικής – Νευροωτολογικής Εταιρείας.
  • Της Ελληνικής εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου (Ιδρυτικό μέλος).
  • Του Κολεγίου Ελλήνων Ωτορινολαρυγγολόγων.
  • Της Ελληνικής Εταιρείας Λειτουργικής Ρινοπλαστικής.

Είναι παντρεμένος από το 1982 με την κ. Βιδαλάκη Βαρβάρα, ιατρό Ρευματολόγο, Λαζαράκη 25 Γλυφάδα, πρώην αναπληρώτρια Διευθύντρια του Π.Γ.Ν.Α. “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ” και έχουν αποκτήσει μία κόρη, την Μαριλένα πτυχιούχο του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σύρος), με μεταπτυχιακές σπουδές και Master στο Media Technology στο Leiden της Ολλανδίας.

Ο κ. Κόλλιας αγαπάει την φύση και απολαμβάνει τις ομορφιές που αυτή του χαρίζει. Τον ελεύθερο χρόνο του  – τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες- και όποτε άλλοτε μπορεί πεζοπορεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με την ομάδα των Ταξιδευτών www.greektravellers.gr – γραφείο εναλλακτικού τουρισμού – με πεζοπορίες, ορειβασίες, rafting, sea kayak, κλπ, που δημιούργησε η κόρη του Μαριλένα. Είναι κάτι που τον ξεκουράζει από την δύσκολη εργασία και τα χειρουργεία του, αφού πεζοπορώντας και απολαμβάνοντας τους ήχους των πουλιών και τις μυρωδιές των φυτών, γεμίζει τις μπαταρίες του για την υπόλοιπη εβδομάδα.

Δημοσιεύσεις σε Περιοδικά

thumbnail of ELLE
thumbnail of marie claire
thumbnail of Medical & Pharmacy 100
thumbnail of Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ PINOΠΛAΣTIKH ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (Η Βούλα & ο Κόσμος της)